İç dekorasyonda tecrübemiz ve uygun fiyat politikamız ile sizlere mutlu olucağınız mekanlar tasarlıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda duvarlarda kullanılmayan alçı uygulamaları, günümüzde modern çizginin vazgeçilmezi olmuştur. Eskiden pürüzlü ve dengesiz bir duvar görüntüsü mevcutken, alçı uygulamaları ile adeta berrak duvarlara sahip olabiliyoruz. Üzerine sürülen boyanın güzelliği, ortama sağladığı temizlik hissi alçı dekorasyonun en önemli artıları.

Kullanım alanları :

Tuğla üzerine direk alçı sıva uygulaması.

Tuğla üzerine çimento esaslı kaba sıva yapılmışsa, bunun üzerine alçı sıva uygulaması.

Tuğla üzerine hem kaba, hem ince sıva yapılmışsa, bunun üzerine alçı sıva uygulaması.

Eskiden boyanmış duvar üzerine alçı sıva uygulaması.

Kısaca alçı sıvayı duvar üzerinde her aşamada uygulamak mümkündür. Eski sıvanın kazınmasına veya çıkarılmasına gerek kalmaz.Alçı sıvanın en büyük özelliği tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edilebilmesidir.Bu yüzeyin üzerine rahatlıkla plastik, saten, silikonlu veya sentetik boya uygulanabilir. Alçı nefes alan bir malzemedir, mekandaki fazla nemi bünyesinde barındırabilir ve ortamın nemi azaldığında tekrar geri verebilir.Yüksek değerlerde ses ve ısı yalıtım özelliklerine sahiptir. İnsan teni ile aynı PH derecesine sahiptir. Toksik madde veya lif barındırmaz. Kokusuz, elektriği nötr olan ve işlenmesi sırasında çevreye dost bir malzemedir.

 Kartonpiyer

Kartonpiyer, İtalyanca carta (kağıt) sözcüğünden köklenen cartone ‘den geliyor, anlamı ise sıkıştırılmış kağıttır. Yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Kartonpiyer, suyla karıştırılıp hamur haline getirilen kağıdın önce tutkal, sonra üstübeçle karışmasıyla elde edilen bir malzemedir.

Bu malzeme önceden hazırlanan kalıplara dökülür ve kuruduktan sonra yapıların tavan ya da duvarlarına monte edilir. Kartonpiyer malzemesi daha sonraları yerini kullanım kolaylığı olan alçıya, daha sonraları ise poliüretan esaslı olanlara bırakmıştır. Tozdan çekinen ve zamanı olmayan kişiler için şimdi kendi orijinal yapıştırıcı ile istediğiniz modelde poliüretan esaslı kartonpiyeri kısa sürede ve en ufak bir toz olmadan monte edebiliyoruz.

Kartonpiyer genelde nerelerde kullanılıyor?

Kartonpiyer tüm yapı sektöründe kullanılmaktadır. İlk olarak konut, işyeri, otel gibi yapılarda dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.. Nitelikli yapılarda tesisat montajlarından sonra ortaya çıkan detay çözümlerde “can simidi” gibi aranılan ürün haline geldi. Her türlü detayın kolay uygulanabilmesi ve yapı sektörünün en az maliyetli dekorasyon malzemesi olması, kartonpiyeri “her yere, her keseye uygun” estetik ve ekonomik ürün olarak birinci sıraya yerleştirmiştir.

Ayrıca çok hafif olması da, statik olarak binalara ilave ağırlıklar yüklemiyor. Kullanım esnasında bakımının kolay olması, temizlik sorununun olmaması tercihte öne çıkartan faktörler.

Boya İşlemleri

Her türlü mekanda plastik boya, yağlı boya, saten boya, silikonlu boya uygulamaları ve dış cephe boya ve kaplaması deneyimli ekiplerimizce yapılmaktadır. Boya badana işlerinin gerçekten ustalık gerektiren, özen isteyen bir iş olduğu bilinci ile yaşam mekanlarınıza renk katıyoruz.
Nasıl Uygulanır?

Boya iyice temizlenmiş zemine uygulanır. Bu temizlik yapılırken kabaran yerlerin kazınarak alçı ile yoklama yapılması ve iyice zımparalanması gerekir. Zemin pürüzsüz hale gelinceye kadar yoklama işine devam edilir.

Rutubet alan duvarlar iyice kazınarak yüzey temizlenmeli sıva takviyesi yapılmalı ve rutubet önleyici, su tutucu malzemeler yüzeye uygulanarak normal boya işlemlerine geçilmelidir.

Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür. Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir.Bu tip boyaya karar verildiğinde alçı sıva yapılmasını göze almak gerekir.Maliyetleri plastik boyaya göre yüksektir.Silikonlu boyaların silinebilme özelliği vardır.Uzun ömürlüdür.

Boya seçerken kalitesine, örtücü özelliğine, dayanıklılık süresine, kullanım rahatlığına dikkat edilmelidir. Bir boyanın markası önemlidir.